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TODAY’S QUESTION 

Can a qualifying broker pay a salesperson’s and associate broker’s commission to their LLC? 
 
 

THE ANSWER 
Yes. Section 34-27-36(a)(11) of License Law allows a salesperson or associate broker to own a 
lawfully constituted business organization, including but not limited to a corporation, limited liability 
company, or limited liability corporation for the purpose of receiving commissions. However, this 
business organization cannot engage in any licensed activity as defined in Section 34-27-30. 
 
If you have any questions, please feel free to call Mandy or Starla at 334-242-5544. 
 
 

COMMISSION NOTE 
The Commission team and Commissioners would like to take this time to wish you all Happy 
Holidays with family and friends and to thank you for your service to the citizens of Alabama in your 
role as real estate licensees. We also wish each and every one of you the very best in the New Year. 
Please call on us anytime we may be of service to you. 

 


